Stress en burnout behandeling bij Therapie Enschede

Wat is burn-out?

Burn-out. Je komt het woord overal tegen. We gebruiken heel makkelijk en vaak voor heel verschillende dingen. In mijn praktijk zoeken we het zorgvuldig uit. Er zijn namelijk veel klachten die op een burn-out lijken maar het niet zijn, en er zit nog heel veel vóór een burn-out.

Typische burn-out symptomen

  • je voelt je totaal opgebrand. Lichamelijk en geestelijk op. Er is niks dan uitputting vermoeidheid en ook geestelijk ben je een wrak.
  • je isoleert je. Je hebt afstand ingebouwd om jezelf te beschermen. Afstand naar je werk, de mensen om je heen, je dierbaren.
  • je leeft in een constant gevoel van falen, omdat je een burn-out kreeg. En dat zou jou toch nooit kunnen overkomen? En omdat je door die burn-out ook minder goed in je werk werd.

Wat gaan we aan je burn-out doen bij Therapie Enschede?

We richten ons op: beweging, begrip en bewust werken.

Beweging

In de basis is een burn-out een verstoorde energiebalans. Je verdeelde je energie en aandacht niet goed tussen werk, thuis, jezelf. Je leefde in overdrive. Van de weeromstuit heeft je lichaam je helemaal stil gezet. Noodzakelijk, maar nu is de balans naar de andere kant doorgeslagen.

Om de balans te hervinden zul je in beweging moeten komen. Voor de meeste mensen werkt dat verrassend goed. En jij zult ook merken dat als je eenmaal in beweging komt, je je een stuk beter voelt.

Begrip

We onderzoeken waar jouw burn-out vandaan kwam. Daar is geen pasklaar antwoord voor: de één kan moeilijk grenzen aangeven, de ander loopt zichzelf voorbij en weer iemand anders kan moeilijk zijn gevoelens uiten.

Wat zijn jouw patronen, wat is je gedrag en hoe beïnvloeden je gedachten je? We vinden het samen uit en ontdekken meteen hoe je de vaste patronen kunt doorbreken – hoe je dat al gedaan hebt. Je gaat die uitzonderingen gebruiken en zo start je, op positieve kracht, een verander proces.

Bewust werken

Helemaal niet werken – zoals je waarschijnlijk nu doet – is niet de oplossing. Het is net zo’n verstoring als zo hard werken als je deed. We brengen je met zorg, aandacht en in rust, weer terug in je werkomgeving waar je een nieuwe energiebalans kunt ontdekken.

Neem nu contact op

Twijfel je of je goed geholpen kan worden? Advies nodig? Of direct een afspraak maken? Bel gewoon even met Psychologen Nederland op 085-4014720. Wij helpen je graag!