Laat je depressie behandelen bij Therapie Enschede

Somber en afgezonderd

Somberheid isoleert je. Niet ineens, maar stap voor stap. Je sluit mensen buiten. Ook de mensen die dicht bij je staan, die zich niet zomaar buiten lieten sluiten. Maar hun verwoede pogingen, tot toenadering, of om je op te beuren – ze liepen op niets uit.

En jij wilde verder ook niemand lastig vallen met jouw grijze gevoelens en gedachten. Dus uiteindelijk sloot je ook hen helemaal buiten. Als je vraagt ‘waarom?’, dan weet je het eigenlijk niet. Misschien was je altijd al zo? Misschien is het helemaal nieuw? Je kunt er de vinger niet opleggen. Dat maakt het ook zo lastig om over te praten.

En ondertussen zak je, in je isolement, steeds dieper in je somberheid. Je voelt je onmachtig en ongelukkig en je ziet niet hoe dit ooit nog goed kan komen.

Waar een wil is…

… is een beetje licht. Je bent hier, op deze website. Dat wil zeggen dat je het anders wilt. Ook al weet je niet hoe, ook al heb je moeten te geloven dat het ooit anders kan, je wilt wel. En: je weet dat je het niet alleen kunt. Die twee samen, maken alle verschil.

Soms is het verrassend makkelijk

De gewone dingen van het leven kosten je moeite. In je hoofd ploeter je een weg naar buiten. Maar soms werkt het andersom juist heel goed: je forceert jezelf de gewone dingen op te pakken en uit dat ritme, de beweging en wat het met je doet krijg je kracht en energie. En daaruit nieuw perspectief.

Dat zijn geen grote, moeilijke dingen. Gewoon: bewegen, goed eten, uit je bed komen. Met structuur en onder goede begeleiding zul je merken dat we samen snel een weg uit de grijze mist vinden. En dan, dan kan het heel snel gaan.

Neem nu contact op

Twijfel je of je goed geholpen kan worden? Advies nodig? Of direct een afspraak maken? Bel gewoon even met Psychologen Nederland op 085-4014720. Wij helpen je graag!