Therapie en werkwijze bij Therapie Enschede

Waar wil je naartoe?

Bij Therapie Enschede nemen we de tijd voor je verhaal. Ik help je de juiste woorden vinden en je zult merken dat ik actief luister: je wordt gehoord, je bent gezien. Dat verhaal is ons vertrekpunt. Maar ja, we kunnen niet op reis als we niet weten waar we naartoe willen.

Vandaar dat het net zo belangrijk is om je verwachting duidelijk te krijgen. Wat wil je veranderen? Hoe wil je dat je leven eruit ziet?

Op basis van wat je me vertelt en wat je verwacht, kan ik je bijna direct aangeven wat ik denk dat we samen kunnen bereiken – en als ik denk dat je je doelen zou moeten bijstellen, zeg ik je dat ook.

Een moment voor jezelf

Aan het einde van het eerste gesprek geef ik je de gelegenheid om het allemaal te laten bezinken. Vaak is zo’n eerste gesprek pittig en heb je echt wel even tijd nodig om alles op een rijtje te zetten. Ik vraag je er de tijd voor te nemen.

De beslissing is belangrijk genoeg, en… ik vraag commitment. Als we er voor gaan, dan zal er gewerkt moeten worden. En je moet het toch zélf gaan doen.

Bij Therapie Enschede aan het werk

Ik ben overigens net zo gemotiveerd als jij. Ik vind de samenwerking die we opbouwen erg mooi en voel me even verantwoordelijk als bijzonder dat jij dit traject samen met mij in wilt gaan.

Je verdient mijn respect, aandacht, vakbekwaamheid en volledige inzet. Onze samenwerking is van doorslaggevend belang voor het welslagen van de behandeling. Dat is een verantwoordelijkheid die we samen dragen.

Jij bent het centrum

Het gaat om jou, het gaat over jou en jij gaat het allemaal doen. Jij bepaalt hoe de behandeling vorm krijgt, het tempo dat we maken en hoe je de stappen zet. Ik geef je perspectief, nieuw licht op jezelf, ruimte, alternatieven en ook vaak een spiegel of klankbord.

We praten veel; analyseren, krijgen inzicht. Maar we kunnen er ook op uit trekken; bijvoorbeeld voor een wandeling en als je wilt kan ik ook op gezinsbezoek komen. Ik zal verschillende mogelijkheden aanbieden. En ook hier geldt: wat bij jou past, dat gaan we doen.

Op eigen benen

We werken ervoor dat je snel weer zelf aan de slag kunt. Vanuit eigen kracht en met de mensen om je heen.

Neem nu contact op

Twijfel je of je goed geholpen kan worden? Advies nodig? Of direct een afspraak maken? Bel gewoon even met Psychologen Nederland op 085-4014720. Wij helpen je graag!