Mindfulness cursus in Enschede

Verbinding met je lijf

Omdat in het woord ‘mindfulness’ het woord ‘hoofd’ zit, zou je denken dat het helemaal om je hoofd gaat. Dat is ook zo, maar op een andere manier dan je zou denken.

In de training leer je de verbinding te maken tussen je hoofd en je lijf. Je pakt de signalen van je lichaam sneller op en begrijpt beter wat je jezelf duidelijk probeert te maken. Je merkt dat je over het geheel meer ontspannen bent; dat je meer tijd hebt en beter keuzes kunt maken.

Met Minfulness Enschede je hoofd temmen en het moment laten

In de training leer je dat hoofd van je – je gedachten, de scenario’s die je afspeelt, je zucht naar perfectionisme – te ‘temmen’. Zonder dat je het weet is het namelijk op hol geslagen. Vanaf het moment dat je opstaat, tot je weer gaat slapen (en soms ook nog daarna).

Met lijstjes, verwachtingen, mogelijke gebeurtenissen, zorgen, boos zijn op jezelf, bang zijn dat het wel weer mis zal gaan, teleurgesteld zijn, denken over wat anderen denken. Zo bent je in je hoofd overal… behalve hier, behalve nu.

Alsof de wereld even stil staat

Je leert dat niet meer te doen, en de wereld gewoon toe te laten. Zonder die beschermende laag van gedoe in je hoofd. Voor de meeste mensen voelt dat alsof er een licht aangaat en je ineens meer kunt zien. Of zo’n beeld in een film waar alles ineens stilstaat, maar de camera er omheen kan bewegen. Zo is mindfulness ook.

In alle stilte en rust kun je precies voelen wat er is en wat het met je doet. Je hebt meer overzicht om de keuze te maken die past bij wat écht belangrijk voor je is. Daarom voelt mindfulness ook zo goed.

Mindfulness cursus in Enschede

Wil je een mindfulness training volgen in Enschede? Kijk eens op minned.nl voor cursussen bij jou in de buurt.

Neem nu contact op

Twijfel je of je goed geholpen kan worden? Advies nodig? Of direct een afspraak maken? Bel gewoon even met Psychologen Nederland op 085-4014720. Wij helpen je graag!